Letoviški biseri severnega Jadrana ob EuroVelo 8 s kolesom

po povpraševanju

POHODNIŠTVO
KOLESARJENJE
LOKALNA KULINARIKA
NEOKRNJENA NARAVA
TRADICIJA
POGLOBLJENA DOŽIVETJA

Izhodišče popotovanja je v brezčasnih Benetkah. Te imajo poleg slavne zgodovine tudi izjemno dobre prometne povezave – kar dve letališči in številne železniške in avtobusne linije. Prepovedi kolesarjenja v mestu stopnic se bomo izognili tako, da ga bomo obvozili po otokih Pellestrina in Lido, ki zapirata njegovo plitvo laguno, ter ga ob tem imeli ves čas na očeh.

Od tukaj naprej se čudovita obalna mesta nizajo eno za drugim, najprej italijanska, nato slovenska ter na koncu hrvaška v mistični Istri. Caorle, Lignano Sabbiadoro, Gradež, Seseljan, Trst, Koper, Piran, Poreč, Vrsar, Rovinj, Pulj … so vsi biseri mediteranske arhitekture, med njimi pa se raztezajo kilometri plaž in atraktivnih obal, ujetih v barvite skale in bujno zelenje.

Sonce hitro ogreje tako plitvo morje, kot tudi ozračje, in to vse od zgodnje pomladi do pozne jeseni. Potovanje zaključimo v Pulju .ki je z Benetkami povezan s ugodnimi trajektnimi in avtobusnimi povezavami.

Trajanje:14 dni
Predvideni kolesarski kilometri:585 km
Povprečno na dan:45 km
Predvideni višinski metri:5.291 m
Primerno kolo:treking ali MTB, priporočena e-podpora
Države:Italija, Slovenija, Hrvaška
Izhodišče, zaključek:železniška postaja Venezia - Mestre
Cena (samo-vodeno):1.350 €

Znamenitosti:

 • brezčasne Benetke
 • ribiško mesto Chioggia
 • kolesarjenje čez beneška otoka Palestrina in Lido
 • delte rek Piave, Lemene, Soča – Isonzo
 • letoviška mesta Caorle, Lignano Sabbiadoro, Gradež, Portorož, Piran, Umag, Vrsar, Rovinj in Pula
 • eden najpomembnejših rimskih castrumov Aquillea – Oglej
 • glavna morska luka Avtro-Ogrske monarhije Trst
 • tradicionalne soline v Sečovljah in Strunjanu
 • naravni rezervati Škocjanski zatok, Limski kanal, Kamenjak, Dragonja, itd.
 • narodni park Brioni

Cena zajema:

 • 14 dni
 • 13 nočitev
 • prevoz prtljage med namestitvami
 • spremno vozilo za potrebe preprostejšega servisa in prevoza
 • zajtrke
 • opoldanske malice
 • večerje
 • vstopnine v atrakcije po programu

Povprečna zahtevnost

DanRazdalja / vzponTerenPovršinaDnevna zahtevnost
113 km (peš)
246 km / 58 masfalt/makadam
364 km / 78 masfalt/makadam
461 km / 93 masfalt/makadam
563 km / 236 masfalt/makadam
627 km / 573 masfalt/makadam
735 km / 574 masfalt/makadam
850 km / 768 masfalt/makadam
936 km / 339 masfalt/makadam
1056 km / 490 masfalt/makadam
1162 km / 838 masfalt/makadam
1244 km / 487 masfalt/makadam
1342 km / 685 masfalt/makadam
14– km / – m

Potovanja so načrtovana zelo podrobno, a ne moremo predvideti nepredvidenih dogodkov ali cestnih del, zato so možna tudi manjša odstopanja ali prilagoditve tras.

1. DAN:

Od “pravih” do miniaturnih Benetk

Najbolj zanimivo:

 • Benetke (trg, bazilika in zvonik Sv. Marka, Doževa palača, Canal Grande, most Rialto, Punta della Dogana, Campo Santa Margerita, stopnišče Contarini del Bovolo, knjigarna Aqua Alta …), Chioggia (katedrala, cerkev San Domenico, Corso del Popolo, Ponte di Vigo, ribja tržnica)

Benetke so tako privlačna destinacija, da si “zaslužijo” , da si zanje vzamemo celoten dan. Ne bomo sicer imeli časa za obiske muzejev, zato pa se bomo čim bolj naužili utripa tega čudovitega starodavnega mesta. Obiskali bomo vse najpomembnejše spomenike kulturne dediščine, pa tudi nekaj posebnosti, to je “kultnih” kotičkov, ki jih je tukaj prav tako kar nekaj.  Spoznali se bomo tudi s tradicionalno beneško kulinariko. V popoldanskih urah se bomo z značilnim beneškim “vapporetom” odpeljali do bližnjega ribiškega mesteca Chioggie, kjer nas bodo “pričakala” naša kolesa. Večer bo minil ob prijetnem sprehodu ter ribji večerji.

Razdalja:cca. 13 km (peš)
Vzpon:cca. 72 m
Teren: 
Površina:
Dnevna zahtevnost:
Obroki:opoldanska malica, večerja  
Nastanitev:hotel, Chioggia 

2. DAN:

Po beneških otokih

Najbolj zanimivo:

 • s kolesom po otokih Pellestrina in Lido, zaščitni nasipi pred visokimi vodami, utrdbe za obrambo Benetk, sodobni sistem za zaščito pred poplavami MOSE, peš po Muranu in Buranu

Kolesarjenje bomo začeli v pristanišču Chioggia, od koder se bomo na prvi otok odpeljali z “vaporettom”. Otoka sta, enako kot Benetke, gosto poseljena, posebno slednji pa slovi kot “mestna plaža” Benetk in prizorišče slovitega Beneškega filmskega festivala. Po pristanku na obali v Punta Sabbioni, se bomo odpeljali do hotela, od tam pa se bomo s kombiji odpeljali do postaje vaporetta do otokov Murano in Burano., kjer bomo preživeli pozni popoldan in tudi večerjali.

Razdalja:46 km
Vzpon:58 m
Teren: 
Površina:asfalt/makadam
Dnevna zahtevnost:
Obroki:zajtrk, opoldanska malica, večerja
Nastanitev:hotel Cavallino – Treporti

3. DAN:

Od reke Piave do reke Lemene

Najbolj zanimivo:

 • mesto Jesolo, reka Piave, naravni rezervat Laguna del Mort, letoviški mesti Eraclea mare in Caorle

Ta dan bomo najprej kolesarili skozi obmorska letoviška mesta na obrobju Benetk Jesolo, Eraclea Mare in Caorle, nato bomo pa morali zavili v notranjost, ker nas bo ustavil obsežen system kanalov za namakanje polj. Vmes se bomo ustavili in si ogledali naravni rezervat Laguna del Mort. Od Jesola dalje bomo sledili toku reke Piave, ki je odigrala ključno vlogo ob koncu I. svetovne vojne, v nadaljevanju pa se bomo srečali še z rekama Livenza in Lemene ter nekaj povezovalnimi kanali. Mimo letoviškega mesta Caorle se bomo zapeljali do prijetne turistične kmetije, kjer bomo večer preživeli ob bazenu.   

Razdalja:64 km 
Vzpon:78 m 
Teren:
Površina:asfalt/makadam
Dnevna zahtevnost:
Obroki:zajtrk, opoldanska malica, večerja 
Nastanitev:turistična kmetija S. Stino di Livenza 

4. DAN:

Do zlatih plaž Lignana Sabbiadoro

Najbolj zanimivo:

 • hiša, v kateri je nekaj časa bival in ustvarjal Ernest Hemingway, mesteca La Salute di Livenza, Marangheta in Sindacale, sistem kanalov za napajanje, letoviško mesto s slovitimi peščenimi plažami Lignano Sabbiadoro

Ta dan nas bo naša pot vodila okoli sistema napajalnih kanalov stran od morja, najprej zjutraj pa do kanala Nicesolo, ob katerem je v opečni hiši nekaj časa živel in ustvarjal slavni pisatelj Ernest Hemimgway. Obilje vode ustvarja ugodne pogoje tako za ribištvo, kot za poljedelstvo, obilico hrane zase pa najdejo tudi številne vrste ptic. Od tukaj do enega od najbolj živahnih letoviških krajev na severnem Jadranu Lignana Sabbiadoro ne bo veliko kilometrov, tako da bomo imeli še dovolj časa, da se potopimo v morje in tople peščine plaže..

Razdalja:61 km
Vzpon:93 m
Teren:
Površina:asfalt/makadam
Dnevna zahtevnost:
Obroki:zajtrk, opoldanska malica, večerja  
Nastanitev:hotel, Lignano Sabbiadoro  

5. DAN:

Po morju in obali do konca ravnice

Najbolj zanimivo:

 • letoviško mesto z obsežnimi peščenimi plažami Grado – Gradež, v rimskem času pomembno središče Aquillea – Oglej, naravni rezervat v delti reke Isonzo – Soča

Med letoviškima mestoma Lignano Sabbiadoro in Grado – Gradež je poleti vzpostavljena redna ladijska povezava, ki jo bomo izkoristili, da se izognemo obkrožanju obširne lagune, po drugi strani pa plitva laguna omogoča rast številnih slanovodnih rastlin, v katerih najde svoje zavetja številne morske živali, zato je vožnja skozi te plitvine zelo zanimiva.  Mesto Grado -Gradež bomo obvozili na kolesih ter se po nasipu zapeljali na celino – Gradež je namreč otok. Ustavili se bomo v Aquilleji – Ogleju, mestu, ki je danes skoraj popolnoma nepomembno, v rimskem času pa je to bilo glavno središče za širjenje ozemlja Rimskega cesarstva proti vzhodu. Zato je tukaj ostalo veliko arheoloških izkopanin, ki si jih bomo ogledali. Med potjo do mesta našega prenočišča se bomo ustavili še v naravnem rezervatu ob izlivu reke Isonzo – Soča, kjer v naravnem mokrišču bivajo in gnezdijo številne redke ptice..

Razdalja:63 km 
Vzpon:236 m 
Teren: 
Površina:asfalt/makadam
Dnevna zahtevnost:
Obroki:zajtrk, opoldanska malica, večerja 
Nastanitev:hotel, Monfalcone – Tržič  

6. DAN:

Po “costieri” do Trsta

Najbolj zanimivo:

 • izliv kraške reke ponikovalnice Timav, gradova Devin in Miramare, Rilkejevo sprehajališče – po klifih nad morjem speljana sprehajalna pot, slikovita obalna cesta “costiera”, Trst – v času Avstro-Ogrske monarhije glavna luka

Mesto Monfalcone – Tržič, kjer bo naše prenočišče, je meja obsežne Padske nižine in od tukaj dalje teren ne bo več popolnoma raven, ampak se bo vzvalovil v blage griče, na katerih svoje mesto najdejo nasadi vinske trte, oljk in sadno drevje. Pot nas bo vodila deloma po, deloma pa vzporedno z eno slikovitejših obalnih cest – priljubljeno “costiero”.  Ob poti si bomo na kratko ogledali izliv kraške reke ponikovalnice Timavo – Timav, kjer se je v vodnatem območju razvila pestra flora in favna. Ustavili se bomo tudi ob gradu Miramare, enem od redkih tovrstnih objektov, ki se je ohranil z svojim prvotnim izgledom in opremo. S poznim popoldnevom bomo prispeli do enega največjih mest v tem delu Jadrana – Trsta  (Trieste). Popoldan in večer bomo izkoristili za ogled njegovih znamenitosti ter za večerjo v slogu tradicionalne kulinarike. 

Razdalja:27 km 
Vzpon:573 m 
Teren: 
Površina:asfalt/makadam
Dnevna zahtevnost:
Obroki:zajtrk, opoldanska malica, večerja 
Nastanitev:hotel, Trieste – Trst 

7. DAN:

Po sledeh opuščene železnice v Slovenijo

Najbolj zanimivo:

 • kolesarska steza po progi opuščene železniške proge Parenzana – Porečanka, naravni rezervat Škocjanski zatok, mesto Koper – Capodistria, soline v Strunjanu

Daljinska kolesarska povezava EuroVelo 8 je od nekdanje železniške postaje Sv. Andrej v Trstu speljana po trasi opuščene železnice, ki je vodila do Poreča na Istrskem polotoku. Pot si bomo že na začetku skrajšali z ladjico do mesteca Milje – Muggia, da se izognemo gostemu pristaniščnemu prometu. Od tam je do popolnoma izgrajenega dela poti EuroVelo v slovenskih Škofijah le kratka pot.  Pred mestom Koper – Capodistria se bomo ustavili za ogled naravnega rezervata Škocjanski zatok, kjer poleg velikega števila ptic živi tudi nekaj drugih avtohtonih živali iz tega okolja. Sicer pa je Koper največje mesto slovenskega dela obale in prav tako mesto z bogato zgodovino. Zato si bomo vzeli čas tako za ogled, kot tudi za kulinarični priboljšek. Nadaljevali bomo po razkošno široki “zeleni poti” tik ob morju do Izole (Isola), mesta ki je nastal na otoku, nato pa čez hrib ter skozi nekdanji železniški tunel do Strunjana, kjer si bomo ogledali tukajšnje soline.

Razdalja:35 km
Vzpon: 574 m 
Teren: 
Površina:asfalt/makadam
Dnevna zahtevnost:
Obroki:zajtrk, opoldanska malica, večerja 
Nastanitev: hotel, Strunjan

8. DAN:

Do vinske fontana in reke Dragonje

Najbolj zanimivo:

 • vinska fontana Marezige, slap Pinjevec, dolina reke Dragonje

Ta dan bomo zapustili traso EvuroVelo in si ogledali nekaj znamenitosti v zaledju. Prva je vinska fontana, ki se nahaja v središču vinorodnega območja Slovenske Istre, v Marezigah. Poleg ponudbe izvrstnih lokalnih vin se nam bodo od vinske fontane odpirali še prekrasni razgledi na celotno obalo. Po kulinarični malici iz lokalnih specialitet se bomo spustili do reke Dragonje – vodotoka, ki priteče iz slikovite soteske ter tekom svojega toka po dolini oblikuje več naravnih jezov in slapov. Voda potoka je kristalno čista, tako da v njej še vedno najdemo potočne rake. Ogledali si bomo slikoviti slap Pinjevec in še nekaj lepih rečnih kotičkov, ki so tudi zavarovani kot krajinski park. Večer bomo zaključili v biseru slovenske obale Piranu.

Razdalja:50 km 
Vzpon:768 m 
Teren: 
Površina:asfalt/makadam
Dnevna zahtevnost:
Obroki:zajtrk, opoldanska malica, večerja 
Nastanitev:hotel, Piran 

9. DAN:

Na Istrski polotok

Najbolj zanimivo:

 • ekološka ribogojnica Fonda, krajinski park Sečoveljske soline, savudrijski svetilnik – najstarejši svetilnik na Jadranu, ostanki potopljenega mesta Sipar

Zjutraj bomo naša kolesa pustili počivati ter se peš odpravili na ogled Pirana. Skozi letoviško metropolo  Portorož se bomo vrnili na našo udobno kolesarsko pot EuroVelo 8, ki nas bo od tod ves čas peljala tik ob obali morja. Ob prihodu do kanala Sv. Jerneja se bomo ustavili v inovativni ribogojnici Fonda, kjer se z vzrejo rib ukvarjajo na popolnoma ekološki način. Lastniki pravijo, da vzrejajo najboljše ribe na svetu, če pa je to res, se bomo lahko prepričali na lastne oči. Nadaljevali bomo ob robu naravnega rezervata, se vmes ustavili pri opazovališčih ptic ter na opazovalni točki želv sklednic ter končali pri sprejemnem centru krajinskega parka Sečoveljske soline. Tam nas bodo sprejeli lokalni vodniki ter nas popeljali v notranjost parka, vse (oziroma skoraj vse) s kolesi. Po ogledu bomo prečkali bližnjo mejo s Hrvaško ter se podali v blagi hrib proti Savudriji, kjer skrajni zahodni rt Istrskega polotoka označuje najstarejši svetilnik na Jadranu, ki ga poleg lepe podobe krasi še romantična zgodba o nastanku. Obala od Savudrije do Katora je bila naseljena že od pradavnine, iz ne tako davne preteklosti pa morje na rtu Sipar zaliva ostanke živahnega mesta, ki so ga uničili za časa beneških vojn v 9. Stoletju. Vzdolž celotne obale so bile v času Rimljanov tudi številne vile premožnih družin. Večer bomo preživeli v mestu Umagu, ki je nadomestilo porušene in zapuščene hiše in naselja..

Razdalja:36 km 
Vzpon:339 m  
Teren:
Površina:asfalt/makadam
Dnevna zahtevnost:
Obroki:zajtrk, opoldanska malica, večerja  
Nastanitev:hotel, Umag  

10. DAN:

Skozi obmorska istrska mesta

Najbolj zanimivo:

 • iz kamna zidana primorska mesta Umag, Novigrad, Poreč in Vrsar, Benediktinski samostan v Dajli

Ta dan se bomo vozili skozi številna bolj ali manj majhna obalna mesta, ki jih vse druži gradnja v kamnu ter ozke ulice s sijočimi kamnitimi tlakovci. Vsako posamezno ima svoj čar. V največjem, Poreču, bomo kosili v lokalni “kulinarični hiši”. Dan bomo zaključili v mestu Vrsar.

Razdalja:56 km 
Vzpon:490 m
Teren: 
Površina:asfalt/makadam
Dnevna zahtevnost:
Obroki:zajtrk, opoldanska malica, večerja 
Nastanitev:hotel, Vrsar 

11. DAN:

V Limski fjord in Rovinj

Najbolj zanimivo:

 • limski fjord, mesto Rovinj

Od Vrsarja je globoki zaliv Limski fjord oddaljen le slabih 15 kilometrov. V zalivu so gojišča školjk in rib, med katerimi so glavne specialitete surove jakobinke. Domačini nam bodo način vzreje tudi predstavili. Sledila bo pot do Rovinja, enega največjih in tudi najbolj privlačnih mest Istre, ki si ga bomo prav tako ogledali peš, v lokalni restavraciji pa se tudi okrepčali pred nadaljevanjem do našega prenočišča v mobilnih hiškah v kampu pred Fažano, od koder bo lep razgled na narodni park Brioni. Večerjali bomo v prijetni lokalni gostilni.

Razdalja:62 km
Vzpon:838 m
Teren: 
Površina:asfalt/makadam
Dnevna zahtevnost:
Obroki:zajtrk, opoldanska malica, večerja
Nastanitev:mobilne hiške, Fažana 

12. DAN:

Na Brione ter do kažunov

Najbolj zanimivo:

 • narodni park Brioni, pastirske hiške “kažuni”, mesto Pulj (Pula)

Od našega prenočišča do ladje, ki redno vozi obiskovalce na otočje Brioni, ki je zaradi bogate zgodovine ter slikovite vegetacije danes zaščiteno kot narodni park, že od pradavnine pa je bilo priljubljena počitniška destinacija prestižnežev, o čemer pričajo izkopanine že iz časa Rimljanov. Od takrat dalje so se petičneži tam stalno menjavali in med najbolj “razvpitimi” je bil bivši predsednik SFRJ Tito, ki je tukaj sprejemal številna slavna imena iz sveta politike, pa tudi filma. Da bomo videli čim več otoka ter imeli še kaj časa, da okusimo sladkosti morja, bomo za pot po otoku najeli kolesa. Ob vrnitvi na obalo se bomo podali v raziskovanje zaledja, kjer je v bližini mesta Vodnjan ohranjenih veliko tradicionalnih kamnitih hišk, zidanih v tehniki suhe gradnje, ki jih tukaj imenujejo kažuni. Le-ti so (razen za zavetje) služili tudi za nadziranje polj in vinogradov pred žetvijo in trgatvijo. Pot bomo zaključili v hotelu v Pulju.

Razdalja:44 km
Vzpon:691 m 
Teren: 
Površina:asfalt/makadam
Dnevna zahtevnost:
Obroki:zajtrk, opoldanska malica, večerja 
Nastanitev:hotel, Pulj 

13. DAN:

Po znamenitostih Pulja

Najbolj zanimivo:

 • mesto Pulj (Arena, Forum, Avgustov tempelj), polotok Kamenjak

Zadnji dan našega popotovanja se bomo zapeljali proti najbolj južni točki Istrskega polotoka – na “kultni” Kamenjak. Če pogledamo malo v zgodovino, je ta bil dolgo vrsto let pol-legalno kopališče, saj je imela glavno besedo nad dogajanji jugoslovanska vojska JLA. Danes je to popolnoma svobodno ozemlje za navdušene kopalce, ki ponuja nekaj posebno privlačnih “atrakcij”, med katerimi je glavna karizmatični lokal s pijačo, hrano in glasbo  “Safari bar”. Ogledi ta dan več ne bodo več “v prvem planu”, saj si bomo po skoraj dveh tednih kolesarjenja zaslužili tudi nekaj brezskrbnega kopanja in sončenja. V Pulj se bomo vrnili v poznih popoldanskih urah, tako da bomo imeli še dovolj časa za uživanje lepot tega z zgodovino prežetega mesta.

Razdalja:42,1 km
Vzpon:685 m
Teren: 
Površina:asfalt/makadam
Dnevna zahtevnost:
Obroki:zajtrk, opoldanska malica, večerja
Nastanitev:hotel, Pulj

14. DAN:

Nazaj v Benetke

Najbolj zanimivo:

 • povratek s katamaranom na izhodišče poti

Zadnji dan se bo treba že v zgodnjih jutranjih urah podvizati na katamaran, ki nas bo odpeljal na izhodišče našega potovanja – v Benetke.

Obroki:   zajtrk

         

PRED ODHODOM NA POTOVANJE NE POZABITE:

Ob prijavi:

 • plačati 30 % kavcije za rezervacijo
 • preveriti vsebine potrditvene e-pošte
 • izpolniti morebitne zahteve iz potrditvene e-pošte

Najmanj mesec dni pred potovanjem:

 • urediti zavarovanja (Coris ali podobno)
 • skrbno prebrati potrditveno e-pošto potovanja, saj lahko vsebuje zelo pomembne podatke
 • plačati preostanek cene potovanja vsaj 14 dni pred odhodom

CENA PODROBNO

Samo-vodeno potovanje svetujemo popotnikom, ki obvladajo navigacijo poti na osnovi zemljevida ali GPS-sledi ter že imajo izkušnje s samo-vodenimi potovanji. 

Cene samo-vodenih potovanj so odvisne od števila popotnikov, ki potujejo skupaj v istem časovnem terminu ter na isti destinaciji. Spodaj navedene cene temeljijo na izračunu cen za spanje dveh oseb v dvoposteljnih sobah, za vse druge želje nas kontaktiraje za vam prilagojeno ponudbo. Za vas lahko dodatno uredimo tudi prevoz prtljage med destinacijami, da bo vaše potovanje še bolj sproščeno in brezskrbno.

Cena samo-vodenega potovanja z GREMO ZELENO vsebuje:

 • 13 dni kolesarjenja
 • 13 nočitev v hotelih/penzionih 3/4 zvezdice
 • 13 zajtrkov
 • navigacijski paket, ki vsebuje GPS-sledi, karte in vodnik po poti z opisom poti in atrakcij

Cena potovanja velja za 1 osebo v dvoposteljni sobi za skupino do 3 osebe. Za večje skupine, ki potujejo skupaj, se cene dodatno znižajo, zato nas kontaktirajte za prilagojeno ponudbo.


Doplačila:

 • najem koles ali druge opreme (na podlagi povpraševanja)

V ceno ni vključeno:

 • nezgodno zavarovanje in zavarovanje za rizik odpovedi potovanja,
 • osebna varnostna in kolesarska oprema,
 • vse drugo, kar ni navedeno, da je vključeno.

Si želite na potovanje, ki bo prilagojeno vašim zmogljivostim in željam?

Bi želeli izbrati drugo izhodišče ali zaključek poti, vas skrbi, da kondicijsko ne boste zmogli naporov?

Na naš e-naslov ali preko spletne strani nam pošljite povpraševanje in potrudili se bomo, da bomo izpolnili vaše želje in pričakovanja. 


  Bi se nam pridružili na potovanju?

  Prijavite se takoj ali nam pošljite sporočilo. Veseli bomo, da bomo lahko izpolnili vse vaše želje in pričakovanja.

  Pretežno raven teren, mogoče so le krajše blažje vzpetine
  Blago gričevnat teren, vzponi in spusti so krajši in tehnično ter kondicijsko nezahtevni
  Gričevnat teren, vzponi in spusti so lahko tudi daljši ter bolj strmi
  Hribovit teren, vzponi in spusti so lahko zelo dolgi in tehnično zahtevni
  Gorat teren, zelo zahtevni vzponi in spusti po enoslednicah, vlekah ali drugače zahtevnih stezah, ki zahtevajo visoko raven kondicije in tehnične usposobljenosti
  ENOSTAVNE: Sproščeno, za začetnike in družine, ki si želijo kolesarskih doživetij, primerno kolesarjenje. Na poti je veliko časa in priložnosti za postanek in sprostitev, teren pa višinsko nezahteven – pretežno raven ali z blagimi klančinami. Tudi vozne podlage so nezahtevne – asfalt ali dobro utrjen in gladek makadam.  Dolžine dnevnih odsekov praviloma ne presežejo 35 kilometrov.
  SREDNJE ENOSTAVNE: Primerne za občasne kolesarje – v glavnem nezahtevno kolesarjenje, a kakšen dan lahko vsebuje tudi daljše lažje vzpone ali spuste ali krajše zahtevnejše vzpone ali spuste. Dolžine dnevnih odsekov so povprečno med 25 in 55 kilometrov dnevno.
  SREDNJE ZAHTEVNE: Primerne za kolesarje z aktivnim življenjskim slogom, ki redno kolesarijo. Kolesarski odseki so daljši in kondicijsko zahtevnejši. Višinsko srednje zahtevni tereni lahko vsebujejo tudi daljše in strmejše vzpone in spuste. Dolžine dnevnih odsekov pretežno cestno-kolesarskih tur so povprečno med 45 in 75 kilometrov, turno-kolesarskih pa več kot 30 kilometrov.
  ZAHTEVNE: Primerne za zelo aktivne in kondicijsko dobro pripravljene kolesarje, ki si želijo zahtevnejših kolesarskih izzivov. Srednje do zelo zahtevni tereni lahko vsebujejo tudi daljše in strmejše vzpone in spuste. Dolžine cestno-kolesarskih dnevnih odsekov so povprečno med 65 in 85 kilometrov, turno-kolesarskih pa ustrezno krajše, vsaj več kot 40 km.
  ZELO ZAHTEVNE: Najzahtevnejši kolesarski izzivi so primerni za kondicijsko izvrstno pripravljene ter daljših kolesarskih tur vajene kolesarje. To so lahko bodisi tipične cestno-kolesarske ture, pri katerih so dolžine dnevnih odsekov nad 85 kilometrov ali pa turno-kolesarske ture po zahtevnih terenih, na katerih so dnevni odseki krajši, a v vsakem primeru daljši od 50 kilometrov ter zahtevni tako višinsko, kot glede podlag. 
  DATUM

  po povpraševanju


  CENA

  Bi raje potovali sami ali v družbi prijateljev?

  Pokličite ali nam pišite za individualno ponudbo za opcijo potovanja po meri ter samo-vodena potovanja za posameznike ali zaključene skupine. Cene samo-vodenih potovanj so odvisne od števila popotnikov, ki potujejo skupaj v istem časovnem terminu ter na isti destinaciji. Spodaj navedene cene temeljijo na izračunu cen za spanje dveh oseb v dvoposteljnih sobah, za vse druge želje nas kontaktiraje za vam prilagojeno ponudbo.

  Telefon: + 386 (0)40 26 44 33
  E-pošta:  info@gremozeleno.eu