Naš pristop


Naša potovanja naj odražajo tudi raven naše odgovornosti in to na naslednjih področjih:

Socialna odgovornost


Zavzemamo se za to, da so naša potovanja zamišljena tako, da z njimi podpiramo lokalne in podeželske skupnosti, skozi katerih ozemlja potujemo. Ob naših potovanjih spodbujamo udeležence, da spoznavajo in spoštujejo lokalno kulturo, okušajo lokalno hrano in pijače ter sodelujejo v projektih lokalnih skupnosti. Tesno sodelujemo z našimi lokalnimi partnerji in ponudniki namestitev, da ob tem, da našim strankam zagotavljamo nepozabna doživetja, prispevamo tudi k ohranjanju in predstavljanju lokalne kulture in tradicije.

Ekonomska odgovornost


Namestitve izbiramo skrbno, da se naše stranke ob zaključku dneva namestijo v udobna in prijetna bivališča. 

Posebno na bolj odročnih lokacijah, kjer so del doživetij tudi izjemni razgledi in neokrnjena narava, izbiramo hotele in penzione v lasti lokalnih prebivalcev, ki poleg brezhibne čistoče ter tradicionalne gostoljubnosti ponujajo tudi okusno, lokalno pripravljeno hrano iz svežih sezonskih sestavin ter v edinstvenem lokalnem ambientu. 

.


Če je le mogoče, uporabljamo vozila javnega prometa, kot so avtobusi, vlaki in ladijski prevozi, tudi zato, da prepeljemo naše stranke na izhodišče ali do izteka njihove poti. Prav tako jih spodbujamo, da namesto osebnih avtomobilov, ki niso ne gospodarni, ne okolju prijazni, uporabljajo sredstva javnega prometa, razen če res ni druge možnosti. Med različnimi možnostmi izbire ponudnikov hrane ali namestitev vedno izberemo tisto, ki izhaja iz lokalnega okolja ali tradicije in s ter podpiramo tudi lokalno gospodarstvo.

Okoljska odgovornost


Naše potovalne pakete oblikujemo tako, da izbiramo rešitve in izvajalce, ki jih odlikuje odgovoren odnos do okolja. Okoljsko odgovornost vključujemo v vse segmente našega delovanja, istočasno pa našo filozofijo prenašamo tudi na udeležence naših popotovanj. Informativni paket, ki ga posredujemo vsem našim strankam, vključuje tudi navodila, kako ravnati in se obnašati v stiku z naravnim, podeželskim ali mestnim okoljem, da zapustimo za seboj čim manjši okoljski odtis. S svojimi potovanji ne onesnažujemo okolja, ne povzročamo nepotrebnega hrupa ter istočasno z aktivnim gibanjem krepimo svoje zdravje.