S kolesom do prazgodovinskih gradišč, stezic in vasic severo-vzhodnega Krasa

na povpraševanje

KOLESARJENJE

NEOKRNJENA NARAVA

LOKALNA KULINARIKA

Zeleni pristop k potovanjem zahteva tudi uporabo zelenih, trajnostnih sredstev prevoza do izhodišča poti, zato smo kot »hrbtenico« izleta uporabili železniške povezave. Le-te so za nekatere celo brezplačne, za druge udobne, zanesljive in cenovno ugodne, za vse pa okolju prijazne, posebno sedaj, ko se soočamo z močno zvišanimi cenami energentov. Za prihod bomo uporabili udobno kompozicijo nakupovalnega vlaka, ki navsezgodaj zjutraj odpelje iz Ljubljane, za povratek pa bomo koristili tudi povezave Bohinjske železnice preko Krasa. Seveda so vse kolesarjem prijazne, opremljene s stojali za kolesa ter brez nadležnih visokih stopnic za dvigovanje koles …

Traso poti si bomo izbirali po stezah, ki so jih stoletja dolgo uporabljali prebivalci Krasa. Številne od njih so še vedno take kot so bile nekoč – to je obdane s suho zidanimi kamnitimi ogradami, katerim vsaka zima doda kaj patine v obliki mahu in lišajev in vsaka nova pomlad bujno zelenje, ki jih objame v zelene senčne »tunele«. Na vzhodnem delu Krasa bomo obiskali pet gradišč ter lepo število vasic med ali pod njimi. Rdeča nit pa bo ves čas kamen, enkrat zložen v suho zidane ograje ali pastirske hiške, drugič razsut v obširne groblje, kot jih je oblikoval zob časa ter tretjič vgrajen ter umetniško klesan na hišah in ograjah kraških domačij.

Seveda bomo izkoristili tudi vse priložnosti za spoznavanje avtohtone, lokalne, sezonske, predvsem pa izjemno okusne kraške kulinarike, ki jo še vedno barvito dopolnjujejo okusi pomladi.

Dolžina1 dan
Predvideni kolesarski kilometri39 km
Povprečno na dan
Predvideni višinski metri680 m
Primerno kolotreking, gravel ali MTB, priporočena e-podpora
DržavaSlovenija
Izhodišče, zaključekSežana. Kopriva
Cena45 EUR

Znamenitosti:

  • gradišče in gozdna učna pot Tabor nad Sežano,  vas Tomaj z ogledom pršutarne in degustacijo pršuta, ogled gradišča Tabor, vasi Utovlje, Grahovo Brdo in Kazlje, gradišče Vahta, dolina hudournika Raša z vasema Mahniči in Nova vas ter potjo po mlinih potoka Kranjšek, Kobdilj (gradišče Gradišče), Štanjel z gradiščem Gledanica (Turn), Hruševica, Kosovelje z gradiščem Gradina in pastirsko hiško, Kopriva

Cena zajema:

  • jutranjo dobrodošlico
  • degustacijo pršuta in ogled pršutarne
  • kosilo – prazgodovinsko mineštro
  • poslovilni posladek
  • vodenje in organizacijo potovanja

Opis:

Od izhodišča poti na železniški postaji Sežana do prvega gradišča se ne bomo niti dobro ogreli. Hrib Tabor je namreč tik nad mestom. Na njem je bilo nekdaj gradišče, od katerega je danes ostal le še del obzidja v obliki groblje kamenja. Grič nad mestom s številnimi avtohtonimi drevesnimi vrstami živi danes drugo življenje kot gozdna učna pot.

Kolesarjenje bomo nadaljevali po gozdnih poteh do osrčja vinorodnega Krasa v Tomaju. Tudi tam je bilo gradišče na vzpetini nad vasjo. V svojem srednjeveškem delu se prav tako imenuje Tabor, v prazgodovinskem pa gradišče. Zadnjega izmed šestih stolpov srednjeveškega obzidja so porušili šele v prejšnjem stoletju, tako da danes osrednji del Tabora predstavlja cerkev Sv. Petra in Pavla. Tomaj ima več znamenitosti, med drugim rojstno hišo Srečka Kosovela, a nas bo še pred gradiščem pritegnila pršutarna, iz katere ne bomo šli praznega želodca …

Skozi prijeten senčnat gozd bomo pot nadaljevali proti vasem Utovlje in Grahovo Brdo vse do Kazelj, kjer je skrajni vzhodni rob apnenčastega kraškega terena. Tam je tudi dostop do doline hudournika Raša, vodotoka, ki se napaja s flišnih bregov t.i. Kraške Švice. Vhod vanjo je varovalo gradišče Vahta, kar pomeni nekaj takega kot „čuvajstvo“. Njeno prazgodovinsko obzidje je skoraj v celoti ohranjeno, seveda v obliki groblje. O Vahti kroži kar nekaj legend, med drugimi tudi o zlatem teletu

Našo pot bomo nadaljevali s prijetnim spustom v skoraj popolnoma ravno dolino, ki je priljubljeno sprehajališče tudi v zimskih dneh. Na izteku doline priteče vanjo potok Kranjšek, na katerem je bilo nekoč kar nekaj mlinov. Ogleda te privlačne soteske se seveda ne bomo odrekli. Skozi celotno dolino se bomo nato počasi ponovno vzpeli do vasi Kobdilj ter se znova znašli na razglednih poteh.

Prva je povezovala Kobdilj z biserom Krasa Štanjelom, poimenovana pa je po Maksu Fabianiju, slavnem slovenskem arhitektu, ki je bil rojen v Kobdilju, v Štanjelu pa je županoval. Tudi vzpetina nad Štanjelom je nekdaj bilo gradišče Gledanica, živo od prazgodovine preko rimskih časov ter vse do srednjega veka, ko je tam stal stolpast grad. Ostanki njegovih ruševin so še danes tam in so dali griču tudi eno od imen Turn. Prazgodovinske izkušnje bomo v Štanjelu zaokrožili z malico.

Od Štanejla bomo nadaljevali pot preko travnatih gmajn do vasi Hruševica in dalje do Kosovelja, v bližini katerega je še zadnje gradišče Gradina. Danes je skrito globoko v gozdu in njegova obzidja so porasla z debelim mahom. Pred gradiščem pa si bomo ogledali še eno zanimivost – s tehniko suho zidne gradnje narejeno hiško, kakršne so stoletja dolgo služile kot zavetja pred dežjem in vročino pastirjem ali kmetom. Sledila bo le še pot do vasi Kopriva, od katere nas bo do izhodišča Sežane zapeljal lokalni vlak.

Povprečna zahtevnost


Legenda simbolov

Pretežno raven teren, mogoče so le krajše blažje vzpetine
Blago gričevnat teren, vzponi in spusti so krajši in tehnično ter kondicijsko nezahtevni
Gričevnat teren, vzponi in spusti so lahko tudi daljši ter bolj strmi
Hribovit teren, vzponi in spusti so lahko zelo dolgi in tehnično zahtevni
Gorat teren, zelo zahtevni vzponi in spusti po enoslednicah, vlekah ali drugače zahtevnih stezah, ki zahtevajo visoko raven kondicije in tehnične usposobljenosti

ENOSTAVNE: Sproščeno, za začetnike in družine, ki si želijo kolesarskih doživetij, primerno kolesarjenje. Na poti je veliko časa in priložnosti za postanek in sprostitev, teren pa višinsko nezahteven – pretežno raven ali z blagimi klančinami. Tudi vozne podlage so nezahtevne – asfalt ali dobro utrjen in gladek makadam.  Dolžine dnevnih odsekov praviloma ne presežejo 35 kilometrov.
SREDNJE ENOSTAVNE: Primerne za občasne kolesarje – v glavnem nezahtevno kolesarjenje, a kakšen dan lahko vsebuje tudi daljše lažje vzpone ali spuste ali krajše zahtevnejše vzpone ali spuste. Dolžine dnevnih odsekov so povprečno med 25 in 55 kilometrov dnevno.
SREDNJE ZAHTEVNE: Primerne za kolesarje z aktivnim življenjskim slogom, ki redno kolesarijo. Kolesarski odseki so daljši in kondicijsko zahtevnejši. Višinsko srednje zahtevni tereni lahko vsebujejo tudi daljše in strmejše vzpone in spuste. Dolžine dnevnih odsekov pretežno cestno-kolesarskih tur so povprečno med 45 in 75 kilometrov, turno-kolesarskih pa več kot 30 kilometrov.
ZAHTEVNE: Primerne za zelo aktivne in kondicijsko dobro pripravljene kolesarje, ki si želijo zahtevnejših kolesarskih izzivov. Srednje do zelo zahtevni tereni lahko vsebujejo tudi daljše in strmejše vzpone in spuste. Dolžine cestno-kolesarskih dnevnih odsekov so povprečno med 65 in 85 kilometrov, turno-kolesarskih pa ustrezno krajše, vsaj več kot 40 km.
ZELO ZAHTEVNE: Najzahtevnejši kolesarski izzivi so primerni za kondicijsko izvrstno pripravljene ter daljših kolesarskih tur vajene kolesarje. To so lahko bodisi tipične cestno-kolesarske ture, pri katerih so dolžine dnevnih odsekov nad 85 kilometrov ali pa turno-kolesarske ture po zahtevnih terenih, na katerih so dnevni odseki krajši, a v vsakem primeru daljši od 50 kilometrov ter zahtevni tako višinsko, kot glede podlag. 


DATUM

na povpraševanje


Enodnevni pobeg: Gradišča severo-vzhodnega Krasa

Cena izleta:
(najmanj 6 prijavljenih)

45,00 

Prijava

Zadnji rok za prijave:

torek, 31. maja 2022

Bi raje potovali sami ali v družbi prijateljev?

Pokličite ali nam pišite za individualno ponudbo za opcijo potovanja po meri ter samo-vodena potovanja za posameznike ali zaključene skupine.

Telefon: + 386 (0)40 26 44 33
E-pošta:  info@gremozeleno.eu